Verwijder het blauwe en gele schildpictogram uit een app in Windows 10

Verwijder het blauwe en gele schildpictogram uit een app in Windows 10

AANDACHT AUB!

Malware kan zichzelf meerdere keren installeren als u de kernbestanden niet verwijdert. Dit kan het opsporen van dozend van bestanden op verschillende locaties vereisen.

We raden u aan Restoro te downloaden om malware voor u uit te roeien (het hele proces duurt ongeveer 15 minuten)

Verwijder het blauwe en gele schildpictogram uit een app in Windows 10

Als u plotseling een systeempictogram of een toepassingspictogram ziet met een blauw en geel schild of pictogramoverlay op de hoek, betekent dit dat de toepassing moet worden uitgevoerd met beheerdersrechten en elke keer dat u dit soort toepassingen uitvoert, een UAC of gebruiker De prompt Accountbeheer verschijnt om te bevestigen of u de applicatie echt wilt uitvoeren. Hoewel dit soort gedrag om veiligheidsredenen is, kan het behoorlijk vervelend worden, vooral als u de applicatie dagelijks gebruikt. Om het u gemakkelijk te maken, zal dit bericht u helpen bij het verwijderen van het blauwe en gele schildpictogram van een toepassing op uw Windows 10-computer.

De instelling Gebruikersaccountbeheer of UAC is degene die ervoor zorgt dat geen enkel programma kan worden uitgevoerd met beheerdersrechten, tenzij dit is toegestaan ​​door de gebruiker. Dit voorkomt dat elk programma dat potentieel schadelijk kan zijn voor de computer, wijzigingen aanbrengt.Daarom is het verstandig om deze instelling in de standaardstatus te houden en het is niet aan te raden om de instelling te wijzigen, tenzij het echt nodig is.

Dus als u de pictogramoverlay in een applicatie echt moet verwijderen, zijn er verschillende manieren om dat te doen. U kunt proberen het programma opnieuw te installeren en compatibiliteit in te stellen of het UAC-niveau te wijzigen. Raadpleeg voor meer informatie elke hieronder gegeven optie.

Optie 1 - Probeer de applicatie opnieuw te installeren en stel Compatibiliteit in

Zoals u weet, zijn de toepassingspictogrammen waar u de schilden kunt zien, meestal snelkoppelingen en ze geven aan dat het gebruikersaccountbeheer telkens verschijnt wanneer u de app start. Als u dus een app heeft die u regelmatig gebruikt en u zeker weet dat de app te vertrouwen is, kunt u proberen de app opnieuw te installeren en de compatibiliteit in te stellen door deze stappen te volgen:

  • U moet eerst de app verwijderen en vervolgens de nieuwste versie installeren. U mag de app niet uitvoeren of openen nadat u deze opnieuw hebt geïnstalleerd, niet voordat u de stappen hebt voltooid.
  • Vervolgens moet u met de rechtermuisknop op het snelkoppelingspictogram van de app klikken en in het menu Eigenschappen selecteren.
  • Ga daarna naar het tabblad Compatibiliteit en zoek naar het selectievakje met het label "Dit programma uitvoeren als een beheerder" en verwijder het vinkje.

  • Klik nu op de knoppen Toepassen en OK om de aangebrachte wijzigingen op te slaan. Dit zou het schildpictogram uit de app moeten verwijderen.

Optie 2 - Probeer het UAC-niveau te wijzigen

  • Tik op de Win + Q om de zoekbalk te openen en typ UAC om de instelling Gebruikersaccountbeheer te zien.
  • Verlaag vanuit de UAC-instelling het UAC-niveau door de instellingen te selecteren die zeggen: 'Alleen melden wanneer apps proberen wijzigingen aan te brengen op mijn computer'.

  • Nadat u die optie hebt geselecteerd, zou u nu geen waarschuwing meer moeten krijgen wanneer u de app met het schildpictogram uitvoert. Maar houd er rekening mee dat dit geen tijdelijke instelling is die riskant kan zijn, vooral als de app niet te vertrouwen is.

En dat is hoe u het blauwe en gele schildpictogram van een app in Windows 10 kunt verwijderen. Bovendien, als uw Windows 10-computer een aantal systeemgerelateerde problemen heeft die moeten worden opgelost, is er een oplossing met één klik die bekend staat als Restoro. uitchecken om ze op te lossen. Dit programma is een handig hulpmiddel dat beschadigde registers kan herstellen en de algehele prestaties van uw pc kan optimaliseren. Afgezien daarvan ruimt het ook uw computer op voor ongewenste of beschadigde bestanden die u helpen ongewenste bestanden van uw systeem te verwijderen. Dit is eigenlijk een oplossing die binnen handbereik is met slechts een klik. Het is gemakkelijk te gebruiken omdat het gebruiksvriendelijk is. Raadpleeg de onderstaande stappen voor een complete set instructies voor het downloaden en gebruiken ervan.

Voer een volledige systeemscan uit met Restoro. Volg hiervoor de onderstaande instructies.

  1. Zet je computer aan. Als het al aan staat, moet je het doen opnieuw op te starten

  1. Daarna wordt de BIOS scherm wordt weergegeven, maar als Windows in plaats daarvan verschijnt, start u uw computer opnieuw op en probeert u het opnieuw. Zodra u zich op het BIOS-scherm bevindt, herhaalt u het indrukken F8, door dit te doen de Geavanceerde optie opduikt.
  1. Navigeren door de Geavanceerde optie gebruik de pijltjestoetsen en selecteer Kluis/ Safe Modus met netwerkmogelijkheden raak dan
  1. Windows laadt nu de Kluis/ Safe Modus met netwerkmogelijkheden.
  1. Houd beide ingedrukt R toets en Windows-toets.

  1. Indien correct gedaan, de Windows Run Box zal verschijnen.
  1. Typ de URL-adres in het dialoogvenster Uitvoeren en tik vervolgens op Enter of klik op OK.
  1. Daarna zal het het programma downloaden. Wacht tot het downloaden is voltooid en open vervolgens het opstartprogramma om het programma te installeren.
  1. Zodra het installatieproces is voltooid, voert u Restoro uit om een ​​volledige systeemscan uit te voeren.

  1. Nadat de scan is voltooid, klikt u op de "Nu repareren, opschonen en optimaliseren"Knop.